Undervisning på rødt nivå fra mandag 4. januar 2021

På grunn av nye nasjonale og lokale råd når det gjelder smittevern så blir det undervisning på rødt nivå fra mandag 4. januar 2021.

Melding sendt ut til våre elever fra rektor Eiliv Fougner Janssen mandag 4.januar.

Øksnevad har laget en plan for forsvarlig undervisningen ihht gjeldende retningslinjer de neste to ukene.  Kontaktlærer vil informere elevene om tidspunkt for oppmøte og timeplan. Utover de generelle smittevernrådene understrekes det at alle elever skal holde 1 meter avstand til andre elever, og ansatte, også inne i klasserommet. Vel møtt tilbake på skolen.

Elevene som har valgt hund i valgfag (yrkesfaglig fordypning) er på bedriftsbesøk hos Hund I Form på Forus. Buhundene Jari og Berta får være med matmor Marie Edland, som underviser i hund valgfag, på jobb og har en drømmedag foran seg.

Midt i november ble det arrangert innendørs norgesmesterskap (INM) i sprang for juniorer. Mesterskapet ble holdt hos Arendal og Grimstad Rideklubb og det var fire elever fra skolen som deltok. Marit Hegre Stranden, som jobber som spranglærer, forklarer at det er høye krav og mye som skal klaffe for å hevde seg i norgeseliten og det er en bragd å få delta i norgesmesterskapet.

Hver fredag står brødbaking på planen ved Øksnevad videregående. Møyfrid Sele, som jobber i kantinen, setter deigen grytidlig. «Det går bare på slump, men vi bruker cirka halvparten med hvit mel og halvparten med grovt mel og frø» forteller hun.

«Dette har eg hatt lyst til sidan eg var ein skitunge» seiar Emil Isdal Irgens. Han sit eit par meter over bakken bak rattet på ein svær hjullastar, og det er ikkje tvil om at han stortrivst. Han har praksis på Laland kor Øksnevad skule har kring 60 mål med boltreplass. I dag er det to gravemaskinar, to dumparar og ein hjullastar i full sving på området.

De videregående skolene i Rogaland er på gult nivå i trafikklysmodellen som sier hvilke smitteverntiltak de skal følge. Det betyr skjerpede krav til hygiene og avstand.

I forbindelse med TV-aksjonen og marineforsøpling, har Friluftsrådets landsforbund utfordret hele Norge til å hoppe i havet. Den utfordringen tok 3.klassingene i feltarbeidsklassen på Øksnevad Videregående skole på strak arm, og sammen med Jæren friluftsråd badet de på Orrestranda fredag morgen.

Skolene har begynt å bruke det nye skoleadministrative systemet Visma InSchool (VIS). Du som foresatt får en egen tilgang til systemet for å sikre samarbeidet mellom hjem og skole.

Arbeidet med tilgangen til foresatte i VIS pågår, men er dessverre forsinket.

Fra og med i dag 1. september 2020 er det åpent for oppmelding til høsteksamener. Siste frist for oppmelding er 15. september 2020.

Påmelding skjer fra i år av i en ny nettportal: https://privatist.inschool.visma.no/

Oppmeldingsperioden for våreksamener er: 15. januar 2021 til 1. februar 2021

Dersom noen trenger veiledning/hjelp i forhold til oppmelding, kan de ta  kontakt meg Willy Miljeteig (Karrieveileder) på epost willy.miljeteig@skole.rogfk.no eller på telefon 41324323.

Fra og med mandag 24. august og ut oktober slipper elever å dra til fastlege for å få dokumentert fraværet sitt. Elever med milde symptomer på luftveisinfeksjon skal holde seg hjemme.

Les mer på Regjeringen.no