Vg1 Naturbruk, hest

Lær mer om: 

  • Stell av hest
  • Dyrevelferd
  • Sykdomslære
  • Ridning og kjøring
  • Fôring
  • Førstehjelp
  • HMS
  • Stalldrift

Fagkode i Vigo: NANAB1-3

 

Dyrk hesteinteressen på veien til studiekompetanse eller til en fagutdanning. VG1 naturbruk med profil hest er ett utdanningsløp for deg som ønsker å jobbe innen hestefag, eller ønsker å drive med hest som hobby.

Bli med å opplev Borestranden på hesteryggen, se Figgjoelva fra kano og kjenn på mestringsfølelsen bak rattet i traktoren.

Naturbruk profil hest er en fremtidsrettet utdanning hvor vi legger vekt på læring gjennom praktisk arbeid kombinert med kunnskap og innsikt i drift, produksjon og aktiviteter knyttet til fagområdene. Skolen har to staller med 36 bokser, en utegangsstall, romslige luftegårder og skrittemaskin, i tillegg har vi en stor fin ridehall på 37x67m. Området rundt skolen er også godt tilrettelagt for trav, med gode travløyper, rettstrekk og godt samarbeid med næringen. Forus travbane ligger kun 12 min kjøring unna.

Du har omtrent 8 skoletimer (to halve skoledager) praksis og 4 teoritimer i uken knyttet til faget naturbasert produksjon og tjenesteyting. Her lærer du om stell av hest, ridning og kjøring. Du får også bla. trent på å kjøre traktor og å dyrke og høste grønsaker og planter. En halv skoledag brukes også til faget naturbasert næringsaktivitet, hvor friluftsliv er et viktig aspekt: Tur i skog og fjell, kanopadling, orientering med kart og kompass og matlaging i naturen er blant aktivitetene. Videre arbeider du med bærekraftig naturbruk i faget og ser nærmere på næringsutvikling innenfor naturbruksnæringer.

Yrkesfaglig fordypning

Foruten å ha valgt hovedprofil hest, skal du også velge et emne i faget yrkesfaglig fordypning. Faget er organisert slik at du hver fredag får mulighet til å fordype deg i spennende fagområder som hund, hest, husdyr, gårdsdrift, friluftsliv, gartneri og anleggsgartner.

For de som konkurrerer med hest tilbyr vi også toppidrett hest. Elever som ønsker å gå toppidrett søker seg inn på naturbruk med hest, og vil få toppidrett som programfag i stedet for yrkesfaglig fordypning. Aktuelle elever må ta kontakt med skolen før sommeren for å avklare om de fyller kriteriene for toppidrett.

Veien videre

Etter vg1 naturbruk med hest står du fritt til å velge videre blant alle vg2 løpene innenfor naturbruk. Her tilbyr Øksnevad vg2 heste- og dyrefag og vg2 landbruk og gartneri, samt vg2 anleggsgartner. Du kan også gå rett ut i lære som bla. hovslager etter kun vg1 naturbruk med hest. For alle muligheter etter vg1 naturbruk med hest samt detaljert fag og timefordeling gjennom året se vilbli.no. Etter endt vg2 kan du gå ut i lære, eller gå videre på for vg3 naturforvaltning som gir generell studiekompetanse.

Under følger et eksempel på en timeplan. Denne er utelukkende for å vise en omtrentlig fordeling av fagene i en uke, og fordelingen mellom teori og praksis. IKKE en timeplan som kan brukes til planlegging.

 

 

 

Les mer om Naturbruk, hest på vilbli.no

  
Du kan lese mer om Naturbruk på vilbli.no. Her finner du informasjon om opplæringsløpet, inntakskrav, fag- og timefordeling, innhold i fagene og mye mer. 

Kontakt oss! 

Karriereveileder

Mitt navn er Willy Miljeteig og jeg er yrke- og utdanningsrådgiver her på Øksnevad. Har du spørsmål om valg av retning videre er du hjertelig velkommen til å ta kontakt. 

Jeg kan nås på tlf 51 92 18 18, mobil 41 32 43 23 eller på epost: willy.miljeteig@skole.rogfk.no

Karriereveileder

Mitt navn er Dag Thomas Kvalvik og jeg er også yrkes- og utdanningsrådgiver her på Øksnevad vgs. Har du spørsmål om valg av retning videre er du hjertelig velkommen til å treffe meg på elevsenteret hver onsdag fra kl. 11.15 til 13.15 og på biblioteket hver torsdag fra kl. 08:00 til 09:45. 

Mobil: 92084462
Epost: dag.thomas.kvalvik@skole.rogfk.no

Linda Renate Johnsen

Jeg er avdelingsleder for Naturbruk på Øksnevad vgs. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål om fagområder innenfor Naturbruk. 

Telefon: 51 92 18 20
Mobil: 928 06 088
Epost: linda.renate.johnsen@skole.rogfk.no

Kjell Øystein Håkonsen - Klikk for stort bilde

Kjell Øystein Håkonsen

Jeg er også avdelingsleder for Naturbruk på Øksnevad vgs. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål om fagområder innenfor Naturbruk. 

Mobil: 99277705
Epost: kjell.oystein.hakonsen@skole.rogfk.no

Video: Hestefag