Aktuelt

«Det var veldig gildt», sier Helene som akkurat har vært i praksis hos Risa. Hun er en av de syv jentene som går Anleggsteknikk dette året. I Helenes klasse er hun den eneste jenta, men det tenker hun ikke særlig på. «Jeg er vant til å være mye med gutter». Hun forklarer at lærerne aktivt jobber med å skape et godt klassemiljø, så nå føles klassen som en stor vennegjeng og de har det veldig sosialt.

Det er mandag morgen og fem elever som går på Arbeidstrening har jobb i hønsehuset. De har samlet seg rundt bordet i eggrommet for å fordele ukas arbeidsoppgaver. De diskuterer ivrig hvem som skal gjøre hva. Det er tre ulike oppgaver de kan velge mellom - vasking, båndet og hønene.

Elevene som har valgt hund i valgfag (yrkesfaglig fordypning) er på bedriftsbesøk hos Hund I Form på Forus. Buhundene Jari og Berta får være med matmor Marie Edland, som underviser i hund valgfag, på jobb og har en drømmedag foran seg.

Midt i november ble det arrangert innendørs norgesmesterskap (INM) i sprang for juniorer. Mesterskapet ble holdt hos Arendal og Grimstad Rideklubb og det var fire elever fra skolen som deltok. Marit Hegre Stranden, som jobber som spranglærer, forklarer at det er høye krav og mye som skal klaffe for å hevde seg i norgeseliten og det er en bragd å få delta i norgesmesterskapet.

Hver fredag står brødbaking på planen ved Øksnevad videregående. Møyfrid Sele, som jobber i kantinen, setter deigen grytidlig. «Det går bare på slump, men vi bruker cirka halvparten med hvit mel og halvparten med grovt mel og frø» forteller hun.

«Dette har eg hatt lyst til sidan eg var ein skitunge» seiar Emil Isdal Irgens. Han sit eit par meter over bakken bak rattet på ein svær hjullastar, og det er ikkje tvil om at han stortrivst. Han har praksis på Laland kor Øksnevad skule har kring 60 mål med boltreplass. I dag er det to gravemaskinar, to dumparar og ein hjullastar i full sving på området.

De videregående skolene i Rogaland er på gult nivå i trafikklysmodellen som sier hvilke smitteverntiltak de skal følge. Det betyr skjerpede krav til hygiene og avstand.

I forbindelse med TV-aksjonen og marineforsøpling, har Friluftsrådets landsforbund utfordret hele Norge til å hoppe i havet. Den utfordringen tok 3.klassingene i feltarbeidsklassen på Øksnevad Videregående skole på strak arm, og sammen med Jæren friluftsråd badet de på Orrestranda fredag morgen.

Skolene har begynt å bruke det nye skoleadministrative systemet Visma InSchool (VIS). Du som foresatt får en egen tilgang til systemet for å sikre samarbeidet mellom hjem og skole.

Arbeidet med tilgangen til foresatte i VIS pågår, men er dessverre forsinket.