Bygg- og anleggsteknikk

Dette utdanningsprogrammet passer for deg som ønsker fagutdanning i et av fagene innenfor bygg- og anleggsteknikk. Det kan være innen anleggsteknikk, arbeidsmaskiner eller som anleggsmekaniker. 

Hvorfor velge bygg- og anleggsteknikk?

Du lærer

  • produksjon og oppføring av nye bygninger og anlegg
  • ombygging og vedlikehold av bygninger og anlegg
  • om klima og teknologi
  • om bruk av tegninger, beskrivelser og beregninger
  • om kvalitet og sikkerhet
  • materialkunnskap

Du bør være

  • praktisk anlagt og ha godt håndlag
  • selvstendig og nøyaktig
  • god til å samarbeide

Les mer om bygg og anleggsteknikk på vilbli.no 

Øksnevad vgs tilbyr:

Klikk for stort bildeØnsker du å sette synlige spor etter deg? Vil du jobbe med bygg, veier, broer, uteområder og anlegg? Å arbeide med anlegg handler om å skape og ivareta verdiene i samfunnet. Anleggsfag gir deg både variasjon og utfordringer. Har du tatt bygg- og anleggsteknikk eller Teknikk og industriell produksjon (TIP) på Vg1, kan du spesialisere deg innen anleggsteknikk på Øksnevad vgs. For å søke Vg2 Anleggsmaskiner, må du ha tatt TIP. Mange elever går ut i lære etter Vg2, og andre går videre på Vg3 Anleggsmaskinførerfaget eller tar påbygg for å få studiekompetanse. En utdanning i anleggsfag gir deg mange muligheter!

Les mer om: 

Vg2 Anleggsgartner
Vg2 Anleggsteknikk
Vg2 Arbeidsmaskiner
Vg3 Anleggsmaskinmekaniker

Søke skoleplass

Første året -  Vg1

Utdanningen til de fleste yrkene tar normalt fire år. Du går de to første årene på skole. Etterpå er det to år opplæring i bedrift som lærling. Du har også mulighet til å ta Vg3 påbygg slik at du får studiekompetanse.

Du har 35 timer opplæring per uke både i fellesfag og programfag. 

Vg1

 

Andre året - Vg2

Du fortsetter opplæringen innen utdanningsprogrammet du valgte på Vg1. På Vg2 velger du retning, og du kan velge mellom de programområdene som finnes på ditt valgte utdanningsprogram.   

Du har 35 timer opplæring per uke både i fellesfag og programfag. 

Vg2


Tredje året - Vg3

Du blir normalt læring og fortsetter opplæringen i en godkjent lærebedrift. Læretiden er to år, og når du er ferdig med læretiden kan du ta fag- og svennebrev.

Bli lærling

Du har også mulighet til å ta Vg3 påbygg for å få studiekompetanse. Dette kan du gjøre etter at du har tatt fag- og svennebrev eller etter Vg2.

Veien videre

Opplæringen fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Når du har fullført kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning.

Til toppen