Ny rektor på Øksnevad vgs

Eiliv Fougner Jansen tar 1 august over som ny rektor ved Øksnevad vgs etter Rune Haaland.

Den nye rektoren er 56 år og kommer fra Bergen og har de siste årene vært rektor på Bergeland vgs. Han er utdannet fysiker og har bakgrunn fra olje- og gassindustrien i Equinor og i Aker BP. Han har også bodd og arbeidet flere år i Vietnam.

Noen tilbakeblikk på tiden med Rune Haaland som rektor

Rune Haaland kom til Øksnevad vgs i 2007 og har dermed vært rektor i 13 år. Han blir nå pensjonist og ser frem til å dyrke hobbyer som filmarbeid, hagearbeid og snekkerarbeid. Han er også glad i å reise, og da spesielt til India. Rune forteller: «Jeg føler at jeg forlater en skute som så absolutt er oppe og kjører. Søkningen til skolen har aldri vært bedre og alt tyder på at vi får rekordmange elever til høsten. Jeg slutter mens det går godt».

Da Rune Haaland kom til skolen høsten 2007 var Øksnevad vgs i manges øyne en skole for «spesielt interesserte» og ryktet var ikke det beste. Vi holdt til i et skolebygg fra 1940 som sannsynligvis var helsefarlig å oppholde seg i. Aftenbladet skrev i desember 2007: «Her er råte og sopp og elendig luftkvalitet». Det kan også legges til at undervisningen for en stor del foregikk i ombygde soverom på det som var skolens gamle internat.

Slik var det da Rune Haaland overtok som rektor på Øksnevad vgs.

Mye har skjedd siden 2007. For en som har vært elev på skolen før den tid så kan det i dag være vanskelig å kjenne seg igjen. De fleste gamle bygg er revet og erstattet med nye bygg. Først ut var ny ridehall og gymsal. Deretter fikk vi nytt skolebygg (høsten 2013) og nytt anleggsbygg for anleggslinjen (2014) og i 2019 fikk skolen et nytt og moderne veksthus. Byggevirksomheten er ikke over og nye skolebygg kommer de nærmeste årene for å ta unna flere elever og nye linjer.

Rune Haaland har hele tiden vært bevisst på at skolen trengte flere ben å stå på for å overleve i fremtiden. I avskjedstalen som rektor pekte Rune på tre forhold som har hatt stor betydning for ham og skolen. Det første var toppidrett hest som kom i 2012 og som åpnet for nye typer elever som vi ikke var vant til å ha på skolen. I januar 2014 kom anleggsfag (se video) fra Time. «Det var kanskje det viktigste. Da fikk skolen plutselig et stort solid bein å stå på og etter det så har skolen fått et rykte på seg til å være en plass der det kan være vanskelig å komme inn», forteller Rune. Høsten 2019 fikk vi realfagslinjen Naturbruk med dyrekunnskap (se video) som et meget viktig tilskudd til Naturbruk.

Øksnevad vgs er i dag førstevalget for stadig flere ungdommer. Hvor en enn går så ser en ungdom med «Øksnevad-logo» på genseren eller på arbeidstøyet. Det kan kun forstås på en måte, nemlig at de er stolte av å gå på Øksnevad vgs.

Når en ser bort fra byggevirksomhet og etablering av nye linjer så vil Rune bli husket for sin store interesse for film. Det har i samarbeid med IT-ansvarlig Ole Lauvås resultert i at skolen har egen YouTube-kanal bestående av en rekke reklamefilmer som blir flittig benyttet i markedsføring av skolen.

I samarbeid med skolens elevråd har han vært med å starte og drive skolens humanitære prosjekt som er kjent som «India-prosjektet» der vi har gitt støtte til en skole/barnehjem i India. Innsamlede midler fra aksjonsdagene har gitt viktige bidrag til en bedre hverdag for de rundt 100 barna som holder til ved barnehjemmet.

Eiliv Fougner Jansen som er ny rektor forteller at han gleder seg til å starte i ny jobb og bli kjent med elevene, de ansatte og en ny kultur.

Vi ønsker ny rektor velkommen til Øksnevad vgs.

Klikk for stort bilde

Øksnevad vgs (2020).    

Til toppen