Oppdatering fra Bal Prakash

«India-prosjektet» har i perioden 2014-2020 vært vårt alternativ til «operasjon dagsverk». Skolens elever har i denne perioden gitt støtte til Bal Prakash som både er et barnehjem og en skole. De har barn fra 5 år og opp til 10.klasse. I forkant av hver aksjonsdag har elever fra Øksnevad besøkt skolen som ligger i nærheten av Ajmer i ørkenstaten Rajasthan, i den vestlige delen av India.

Siste besøk til Bal Prakash var i månedsskiftet februar/mars 2020. Dette var rett før verden gikk inn i pandemi og full nedstengning. India har også vært hardt rammet av pandemien og Bal Prakash var også en periode nedstengt.

Bal Prakash er heldigvis tilbake i full drift og barna har kunnet vende tilbake til en normal skolehverdag. For kort tid tilbake feiret de Diwali (lysfestivalen) som er Indias viktigste festival. Dette er en lysfest som handler om de godes seier over det onde, og lysets seier over mørket. Nedenfor kan dere se video som viser hvordan dagen ble feiret på Bal Prakash. Videre er det lagt ut en ny video fra februar 2020 da elever fra Øksnevad besøkte skolen.

Video fra besøk til Bal Prakash i 2020.

Feiring av Diwali på Bal Prakash i 2021. 

Til toppen