Innendørs NM i sprang for juniorer

Midt i november ble det arrangert innendørs norgesmesterskap (INM) i sprang for juniorer. Mesterskapet ble holdt hos Arendal og Grimstad Rideklubb og det var fire elever fra skolen som deltok. Marit Hegre Stranden, som jobber som spranglærer, forklarer at det er høye krav og mye som skal klaffe for å hevde seg i norgeseliten og det er en bragd å få delta i norgesmesterskapet.

Tre elever sammen med to hester - Klikk for stort bildeFra venstre Madeleine på hesten Diva, Tuva i midten og Rikke på hesten Dion til høyre.   Tre av elevene, Rikke Budsberg, Tuva Theofel Hammer og Madeleine Berheim Skår, går alle andre året på hest og hovslager. De har valgt hest toppidrett og synes det er supert at de får holde på så mye med hest i skoletiden. «Det gir en enorm mulighet, fordi da går det an å ha flere hester og trene de etter skoletid», sier Madeleine. Rikke forklarer at de fleste som satser på sprang har mer enn en hest, fordi det krever mye trening av rytteren. Da er det fint å kunne veksle mellom flere hester, både for å unngå at hestene blir skadet, men også for å lære seg å beherske ulike hester. De tre jentene er enige om at det hadde blitt veldig travelt om de skulle gjøre alt med hestene etter skoletid.

Dette året har de fellesfag på mandagene og resten av uka er det hest på timeplanen. Da veksler de mellom stallarbeid, teori og trening, og hver fredag har de hele dagen til egentrening.  

«Det er så høye krav for å delta på NM nivå, at det er like stas hver gang noen av elevene våre er med», sier Marit. Hun er godt fornøyd med innsatsen til jentene.
I mesterskapet var det 46 deltakere totalt. Rikke ledet etter første dag, og ente på en fin fjerdeplass med hesten Cover Girl. Madeleine, som har brukt denne sesongen til å ri seg inn på ny hest, fikk 7. plass og Tuva debuterte i NM med 17. plass.

June Grønning, som går tredje året på Øksnevad, hadde ikke anledning til å være med når dette intervjuet ble gjort. Hun kom til finalen, men der gjennomførte hun dessverre ikke.

(Forfatter: Siril Ravndal Grude)

Til toppen