Elever rydder Klepp sentrum

Før elevene i faget feltarbeid, vg3 naturbruk, tok en velfortjent påskeferie hadde de en ryddeaksjon i sentrum av Klepp. 

Ordfører Sigmund Rolfsen tok selv turen fra hjemmekontor for å takke elevene for innsatsen. Elevene ryddet søppel og delte ut brosjyrer om hvordan man kan redusere sitt eget plastforbruk.  

 

Lærer Willy Miljeteig forteller at dette er elever som er med på et større forskningsprosjekt, der samarbeid med forskere i NORCE står sentralt. Jæren Friluftsråd er også viktig samarbeidspartner. De forsker på marint avfall. Prosjektet har foregått i tre år nå og den første forskningsrapporten foreligger. 

Denne rapporten er viktig for alle som forsker på marint avfall. 

 

Klikk for stort bilde Et av målene er å ansvarliggjøre de som produserer og bruker ulike plastprodukter som havner i havet. Rapporten er skrevet av forsker Marte Haave fra forskningsinstitusjonen Norce. Rapporten presenterer også en ny måte å klassifisere forurensningsgraden på strendene. En vil da lettere kunne få en oversikt over områder som må ryddes ofte, og hvilke områder som mottar mindre avfall og da kan ryddes sjeldnere. 

 

 

Til toppen