Skolen åpner igjen i løpet av uke 20.

Mer informasjon kommer.

Vg1 Naturbruk med vekt på landbruksfag

Gårdsbruket på skolen gir deg muligheter til å kople teori og praksis. Her kan du fordype deg i arbeid med husdyr, maskiner, skog eller naturforvaltning sammen med dyktige faglærere. Etter Vg2-året, kan du søke læreplass eller gå videre på Vg3 Landbruk og få du tittelen agronom.

Klikk for stort bildeDette fagområdet gir et godt grunnlag for deg som vil jobbe innen landbruksrelaterte næringer som husdyr, planter, maskiner, skog eller naturforvaltning. 

Øksnevad vgs. har et eget gårdsbruk som gir en unik mulighet til praktisk erfaring under kyndig veiledning samtidig med at du får gode teoretiske kunnskaper. 

Du velger selv et arbeidsområde du er spesielt interessert i. Sammen med kontaktlærer utarbeider du din individuelle opplæringsplan. Etter fullført vg3 landbruk får du tittelen Agronom. 

Dyrk interessene dine, få en fagutdanning eller sats på høyere utdanning 

Undervisningen på Øksnevad vgs. legger vekt på læring gjennom praktisk arbeid kombinert med kunnskaper og innsikt i drift, produksjon og aktivitet knyttet til fagområdene. 

Øksnevad er ikke bare en videregående skole – men også en veldrevet gard, et gartneri, et hestesenter, en naturskole og en skole med studieforberedende fag. 

Alle fagområdene inneholder to viktige fag – naturbasert produksjon og naturbasert aktivitet

naturbasert produksjon lærer du de grunnleggende arbeidsoppgavene innen det fagområdet du har valgt. Det kan være stell av planter og dyr, håndverksferdigheter, produksjonsteknikker, høsting og foredling. 

Naturbaserte aktiviteter omfatter blant annet planlegging, gjennomføring og vurdering av aktiviteter knyttet til fagområdene. Fokuset er hvordan man kan drive godt, utnytte ressursene godt og utvikle nye produkter og tjenester. Vi bruker mye tid på fiske, padling, fjellturer, overnattingsturer, orientering og mye mer. Gled deg! 

Studiekompetanse

Alle som velger å gå Vg3 naturbruk eller påbygg til generell studiekompetanse, har mulighet til å studere videre ved norske og utenlandske universiteter og høgskoler.

Realfagskompetanse

Øksnevad vgs. tilbyr også alle nødvendige realfag som gir realfagskompetanse. Veterinærhøgskolen og en del andre studier krever at du har realfagskompetanse. Det vil bli stilt opptakskrav i forhold til kunnskaper på noen av realfagene. 

Prosjekt til fordypning 

Foruten å ha valgt en av hovedretningene anleggsgartner, hest eller landbruk, skal du velge et emne i faget prosjekt til fordypning. Her kan du velge mellom realfag (biologi og kjemi), ridning, toppidrett hest, husdyr, landbruksmekaniker, gartnerifag og hund. 

Video om Naturbruk med landbruksfag

Til toppen