Naturbruk med dyrekunnskap

Drømmer du om å jobbe med dyr? Naturbruk med dyrekunnskap er et nytt utdanningstilbud som kombinerer realfagskompetanse og dyrekunnskap. 

Fagkoder i Vigo:
Naturbruk med dyrekunnskap 1.år: NANAB1N-D
Naturbruk med dyrekunnskap 2.år: NALGA2N-D 
Naturbruk med dyrekunnskap 3.år: NANAB3-D

 

Se video om Naturbruk med dyrekunnskap. 

Realfag og dyrekunnskap åpner dører

Kanskje har du alt bestemt deg for å ta realfag for å få spesiell studiekompetanse? Kanskje drømmer du om å bli veterinær, dyrepleier eller på andre måter jobbe med dyr? Høsten 2019 startet et nytt utdanningstilbud ved Øksnevad vgs som er skreddersydd for deg: Naturbruk med dyrekunnskap. 

I løpet av tre år får du realfagskompetanse med matte, kjemi og biologi og verdifull praksis med dyr. På skolens gård venter både kyr, sauer, griser og geiter i fjøsa, og i stallen står over tjue hester. Når du veksler mellom klasserom, laboratorium, fjøs, stall og naturen rundt skolen, blir skoledagen din både aktiv og variert. 

Du får også praksis sammen med veterinær, dyrepleier og andre som jobber med dyr. Dette gir deg muligheten til å bygge en solid bro mellom teori og praksis, dyrke interessen for dyr og få erfaringer fra yrket du drømmer om. 

Med kombinasjonen av realfag og dyrekunnskap kommer du et steg nærmere drømmen din. 

Spesiell studiekompetanse innen realfag

Spesiell studiekompetanse er nøkkelen til veterinærstudiet, dyrepleierstudiet, husdyrvitenskap og andre realfagsstudier. På Øksnevad vgs får du tilbud om disse realfaga: Matematikk 1P eller 1T og S1 eller R1, kjemi 1 og 2, biologi 1 og 2. 

Realfag gir deg tilleggspoeng når du søker på høyere utdanning. Har du allerede vurdert spesiell studiekompetanse, vet du at det vil kreve utholdenhet, høy og jevn innsats. 

Naturbruk med dyrekunnskap gir spesiell studiekunnskap innen realfag. Arbeidet skjer i klasserom, laboratorium og på skolens gård. I små grupper jobber elever og lærer tett sammen for å kople teori og praksis. 

Kunnskap om dyrevelferd og naturforvaltning er etterspurt på arbeidsmarkedet

Mye av undervisningen og aktiviteten foregår på skolens store gård og uteområde, og her lærer du mens du opplever og erfarer. 

Med praksis i dyreomsorg får du allerede på videregående teste yrket du drømmer om. Du får også se hvordan veterinærer og andre fagfolk arbeider når de kommer til skolen. Øksnevad vgs samarbeider med lokalt næringsliv, og bedriftsbesøk er en viktig del av undervisningen. 

Fullført Naturbruk med dyrekunnskap gir deg 0,5 poeng i tillegg til realfagspoenga. 

 

Les mer om Naturbruk med dyrekunnskap på vilbli.no

   

Du kan lese mer om Naturbruk på vilbli.no. Her finner du informasjon om opplæringsløpet, inntakskrav, fag- og timefordeling, innhold i fagene og mye mer. 

Kontakt oss! 

Karriereveileder

Mitt navn er Willy Miljeteig og jeg er yrke- og utdanningsrådgiver her på Øksnevad. Har du spørsmål om valg av retning videre er du hjertelig velkommen til å ta kontakt. 

Jeg kan nås på tlf 51 92 18 18, mobil 41 32 43 23 eller på epost: willy.miljeteig@skole.rogfk.no

Kjell Øystein Håkonsen

Jeg er avdelingsleder for Naturbruk på Øksnevad vgs. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål om fagområder innenfor Naturbruk. 

Telefon: 51 92 18 20
Mobil: 992 77 705
Epost: Kjell.Oystein.Hakonsen@skole.rogfk.no

Til toppen