logo-oksnevad

Google - Verdens beste søkemotor!

googleGoogle er etter manges mening verdens beste søkemotor. I følge Alexa lå Google i juli 2010 på første plass under Top Sites on the web.

Google begynte som et prosjekt i 1996 av studentene Larry Page og Sergey Brin på Stanford universitetet. I 2010 er de blitt milliardærer og Google er foruten å være verdens mest populære søkemotor, hvor de generer mer enn halvparten av samtlige søkemotortreff på jorden, blitt noe langt mere enn bare en søkemotor. Google står bak kjente tjenester som bl.a. Google Earth, Google Maps, Gmail og Google Docs. De har også kjøpt opp en rekke selskaper, hvor det meste kjente er YouTube. I dag er selskapet høyst aktuelle med Android for mobiltelefoner og med nettleseren Google Chrome som har gitt Internet Explorer og Firefox konkurranse.

Alle kan utføre søk på Google. Men for mange vil det være frustrerende å få millioner av treff på det man søker etter. Da kan det være godt å vite at det finnes en rekke måter å avgrense søket på som gjør at du får et langt mer treffsikkert resultat. Her er noen lenker til gode artikler som hjelper deg til å utføre bedre søk på Google:

1. Google har selv laget en såkalt Websøk Hjelp som gir deg informasjon om bruken av Websøk.
2. I Dagbladet finner man artikkelen 10 triks du må kunne i Google. Kan du disse tipsene er du en søkeekspert på Google, skriver avisen. 
3. VG har artikkelen De enkle søketriksene, Slik søker du best på nett. Denne artikkelen forteller deg at du kan bruke Google-søk til mye mer enn du tror.