• Forside
  • Aktuelt
  • Elever ved Øksnevad vgs samlet inn 120 000 kroner til "India-prosjektet"

Elever ved Øksnevad vgs samlet inn 120 000 kroner til "India-prosjektet"

Bal Prakash - Holi (juni 2017) (2)

Elever ved Øksnevad vgs samlet inn rett i overkant av 120 000 kroner til "India-prosjektet" som er skolens alternative operasjon dagsverk, og har dermed satt ny rekord for innsamlede midler! Det har vært stor giverglede og elevdeltakelsen på aksjonsdagen var på ca. 80 prosent. Vi har også fått pengegave fra russen og avgangselever (overskudd fra sommeravslutningen).    

I første omgang har vi sendt over midler som går til oppgradering av skolens veksthus og til ansettelse av et par lærere. Så har vi et prosjekt som går på utdannelsesstipend for de som skal over på videregående skole. Vi ser også på muligheter for å gi støtte til å bedre de sanitære forholdene på skolen, samt mulighet for tilkopling til vann. I dag er det slik at rent drikkevann må kjøres med tankbil til skolen. 

Bildene i artikkelen er fra mars i år og viser skolens feiring av Holi-festivalen som markerer starten på våren, og som feires med stor entusiasme og innlevelse over hele landet. Holi kalles også "fargefestivalen", og man feirer den blant annet ved å kaste farger på hverandre. Holi er en feiring av våren og jordens fruktbarhet. Fargene skal symbolisere at det skal bli et friskt år med et mangfold av fargerike planter. 

Mange takk til alle som var med og støttet skolens humanitære prosjekt! 

Bal Prakash - Holi (juni 2017) (1)
Bal Prakash - Holi (juni 2017) (4)
Bal Prakash - Holi (juni 2017) (3)

Lenke til filmer fra besøk til Bal Prakash:

Film 2016

Film 2014

Del denne artikkelen på: